Vogels van Salvador Dalí

In maart is het alweer jeugdboekenmaand! Dit jaar is het thema Kunst! De bib schreef daarom een wedstrijd uit: “Laat jullie inspireren door een kunstenaar!” Wij lieten ons inspireren door de langpotige olifanten uit het werk “Verzoeking van de heilige Antonius” van Salvador Dalí. Die hij trouwens ook geschilderd heeft ter gelegenheid van een wedstrijd!

Met een stuk ijzerdraad plooiden we een vogel met hele lange poten, om hem nadien rond te wikkelen met gips. Eenmaal ze droog waren konden we ze kleurrijk schilderen en vernissen. Vervolgens schilderden we nog een groot stuk karton en gingen we op zoek naar grote takken. Nog wat gaatjes boren, met het lijmpistool aan de slag en ons groepswerk was klaar!

Bekijk hier nog extra leuke foto’s.

Onze kunstwerken worden in maart tentoongesteld in de bib, tijdens de Jeugdboekenmaand. De winnaars krijgen een workshop van ArtForum ter waarde van 250 euro. Voor het 4de leerjaar zou dit de workshop “Optische illusies” zijn. De stemformulieren liggen aan de balie. Dus… met z’n allen naar de bib in maart en stemmen maar!!!

Reacties zijn gesloten.