Straf Broerke & Ruby GIN

logostrafbroerkeMidden de jaren ’90 kreeg het oudercomité van onze school het idee om een eigen biertje te laten brouwen. Het Straf Broerke was geboren! Na een pauze, riep het huidige oudercomité het project weer tot leven in 2010 zodat iedereen nu op onze activiteiten kan genieten van dit lekkere biertje (amberkleurig, 8%, 33cl). De opbrengst van de verkoop van dit biertje gaat integraal naar projecten ten voordele van de school en de kinderen.

Logo
Tijdens het spaghettifestijn eind 2010, liep er een grote wedstrijd waarbij iedereen kon stemmen op door de leerlingen ontworpen logo’s voor het biertje. Emmily Caekebeke werd als winnaar van deze tekenwedstrijd gekozen. Dankzij haar ontwerp staat nu op elk flesje een creatief en origineel logo.

Bestellen
Het Straf Broerke is steeds verkrijgbaar. Bestellingen zijn mogelijk via strafbroerke@hotmail.com of via het besteldocument te verkrijgen op het secretariaat van de school. De bestelling kan afgehaald worden op vrijdag. Indien vrijdag voor u onmogelijk is, gelieve dan een dag af te spreken met het secretariaat. De betaling gebeurt cash bij afhaling.

Hopelijk bent ook u benieuwd naar de smaak van dit unieke bier dat exclusief gebrouwen wordt voor het oudercomité Sint-Augustinus en steunt u langs deze weg verschillende schoolprojecten en initiatieven voor onze basisschool.

  • Mini pakket (6x 33cl): 15 euro (+1 euro leeggoed)
  • 1 bak (24 x 33cl): 37 euro (4,5 euro leeggoed inbegrepen)

 

RUBY GIN
In 2023 was het precies 40 jaar geleden dat de gebouwen van Sint-Augustinus in de Driehoekstraat in gebruik werden genomen. Onze school organiseerde toen een grote reünie, waarbij alle oud-leerlingen, oud-leerkrachten en sympathisanten de kans kregen nog eens langs te komen. Voor de gelegenheid liet het oudercomité een eigen gin maken: Ruby Gin (want 40 jaar = robijn). Deze tegenhanger van het Straf Broerke is vanaf nu verkrijgbaar op alle evenementen van de school en via het oudercomité!