Wall of fame

Een overzicht van enkele memorabele momenten uit de jonge geschiedenis van Sint-Augustinus Brakel (SAB).

november 2022: Sven Nys op bezoek bij SAB
Onze school won met een wedstrijd van La Lorraine een fietstraining met Sven Nys! Op dinsdag 15 november 2022 bracht de wereldkampioen zijn Sven Nys Academy mee naar Brakel waar alle leerlingen, na een stevig hotdogfestival met dank aan La Lorraine, op verschillende parcours hun fietsbehendigheid konden trainen. Sven nam ruim de tijd voor groepsfoto’s en handtekeningen en bracht tips en tricks bij. Zo zorgde hij voor een onvergetelijke dag. We bedankten hem met enkele verrassingen waaraan ook twee bekende oud-leerlingen meewerkten. Zo voorzag Marijn “Boma” Devalck een gesigneerde strip van FC De Kampioenen voor fan Thibau Nys en werd alles overhandigd door “de Zwarte van Brakel” Peter Van Petegem. Herbekijk het SAB Nieuws en de fotoreeksen (reeks 1reeks 2reeks 3reeks 4)

augustus 2020: SAB wint een IR-Forehead scanner
Online werd een wedstrijd gedeeld waarbij de school die het meest reageerde een IR-Forehead koortsscanner kon winnen, ideaal om tijdens de corona-periode vlot en veilig de temperatuur van iedereen die de school betreedt op te meten. De actie werd door vele ouders en (oud-)leerlingen gedeeld en zo kwam SAB als winnaar uit de bus, waarvoor dank! Zo werd onze school de eerste school die zo’n professioneel toestel, ter waarde van 449 euro, inschakelde om de veiligheid van iedereen te garanderen.

november 2019: Kaatje viert haar verjaardag bij SAB
Onze school nam deel aan een wedstrijd van Ketnet, waarbij gevraagd werd op een originele manier te dansen op “Schuddebollepats” van Kaatje Tralalaatje. Onze inzending won en daardoor kwam Kaatje op 22 november naar onze school om er haar verjaardagsfeest te vieren. Ze bezorgde iedereen een lach op het gezicht, van groot tot klein, met haar enthousiasme. Ze zong liedjes en ging met alle klassen op de foto. Alweer een onvergetelijke herinnering! (Bekijk hier enkele foto’s.)

juni 2018: Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker op bezoek, DUIVELSE +SCHOOL
SAB kroonde zich tot Duivelse +School. We namen deel aan een wedstrijd van Ketnet waarbij de Rode Duivels vroegen om Pleegzorg in de kijker te zetten. Onze inzending, een SAB WK op de terreinen van Olsa Brakel, viel in de smaak! Op 8 juni kregen we het bezoek van Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker. Ze namen tijd voor groepsfoto’s en enkele voetbalwedstrijden. Een dag die we nooit meer zullen vergeten, mede dankzij de vele foto’s en de reportages (SAB NieuwsKetnetAVS).
groep leerkrachten

februari 2018: Magische Wandeltocht
In ons “magisch schooljaar” organiseerden we tijdens de wintermaanden een Magische Wandeltocht. Juf Silke was tijdens een mislukte goocheltruc verdwenen. Meer dan 600 wandelaars trokken op pad door een magische wereld vol elfen, heksen, een sprookjesboom, een wensput, enz. om de code te vinden om juf Silke te gaan bevrijden in Goochelstad. Een magische avond die werd afgesloten met een hapje, een drankje, een ritje op de carrousel en met enkele trucjes van goochelaar Tom. De winnaars uit de wensput wonnen tickets voor de Efteling. Herbeleef deze magische avond: foto’s en video.
magischewandeltochtfebr18

december 2016: Music For Life
Onze school verkocht, in het teken van Music For Life van Studio Brussel, jaarkalenders voor Kinderen Van De Zon, een vzw die de levenskwaliteit van de bevolking, kinderen in het bijzonder, in Gambia wil verbeteren. Enkele leden van deze vzw zijn ouders van op onze school. Het bedrag van 1500 euro werd bekendgemaakt in Boom.
warmsteweekfoto

oktober 2016: Generatie K
In juni 2016 werd het vijfde leerjaar uitgenodigd voor een “spelnamiddag” in de Diggiehoeve. Wat de leerlingen niet wisten was dat ze stiekem gefilmd werden voor het Ketnet programma “Generatie K” van Kristel Verbeke (ex-K3). De aflevering werd uitgezonden in oktober. Een onvergetelijke belevenis!
generatiek

mei 2016: The Voice finalist Jimmy Colman special guest tijdens schoolfeest
Tijdens ons muzikaal schooljaar wonnen we niet alleen een privéconcert van Clouseau, The Voice Van Vlaanderen finalist Jimmy Colman was de special guest tijdens ons schoolfeest: “Swing Mee Met SAB”!
walloffamesabswingjimmy

mei 2016: 4de leerjaar wint De Slimste Klas spelprogramma VTM Kzoom
Het vierde leerjaar nam deel aan het VTM Kzoom spelprogramma ‘De Slimste Klas’ en ze wonnen hun aflevering! Een hele belevenis om zo’n opnames bij te wonen!
walloffame4dekazoom

december 2015: Clouseau brengt miniconcert op onze school
In ons muzikaal schooljaar namen we deel aan een wedstrijd van Clouseau. Onze originele inzending won. In december kwamen Koen & Kris Wauters langs voor een miniconcert en gingen ze met alle klassen op de foto!
clouseausab

september 2015: recordopkomst en record aantal medailles
SAB is een sportieve school! Tijdens de interscholencross was onze school het talrijkst aanwezig en wonnen we maar liefst 14 medailles! Ook de leerkrachten deden het schitterend: ons team behaalde de derde plaats bij de ludieke leerkrachtenrun!winnaarsloopwedstrijd

september 2015: AVS komt langs
AVS maakte een reportage over onze muzikale start. De fanfare verwelkomde iedereen, de leerkrachten zongen hun eigen jaarlied in en de leerlingen werden verwelkomd met een festivalbandje.avsnieuwstv2

februari 2015: SAB wint carnaval Brakel
Tijdens ons “beestig schooljaar” namen we deel aan carnaval Brakel en wonnen in de categorie “beste Brakelse groep”!sabwintcarnaval

februari 2014: benefiet Für Elise levert meer dan €17.000 op
Onze school organiseerde een benefietweekend voor Elise, het dochtertje van collega juf Heidi.
benefiet

september 2013: AVS komt langs
AVS maakte een reportage over onze start van een schooljaar in het teken van “film & televisie”.avsnieuwstv

maart 2013: winst bij Walk For Water
De gemeente Brakel organiseerde een wedstrijd voor alle Brakelse scholen in het teken van “Walk For Water”: zet de actie in de verf en win een uitstap naar de Gavers. Het zesde leerjaar won!walkforwater6de

april 2012: digitale borden
Als voorloper in onze regio lanceren we dit schooljaar 6 digitale borden (4de, 5de en 6de leerjaar)digibord

november 2011: 2de leerjaar lanceert oproep in De Stip (programma VTM)
Tijdens dit schooljaar gingen we 10 uitdagingen aan. Eén daarvan was de uitdaging om het tv-scherm te halen. Het tweede leerjaar lanceerde een oproep in het VTM programma De Stip om pizza’s te leren bakken voor de komst van Sinterklaas. Dit alles maakte daarna deel uit van het Sinterklaasfeest!destip

september 2011: 5de leerjaar wint ontmoeting met cast van Amikaamika

maart 2011: August en Nellie & Cezar speurtocht + voorstelling nieuw logo
Meer dan 500 mensen namen deel aan onze speurtocht, met de aanwezigheid van o.a. Nellie & Cezar. Er waren 2 wandelroutes, een vertelhoekje, een fotohoek, een schminkstand, … Die dag werd ook het nieuwe logo van de school voorgesteld!speurtocht

maart 2011: schoollied
Opname schoollied onder leiding van de Geraardsbergse zanger/artiest Jim Cole.
schoollied

januari 2011: Karrewiet
Naar aanleiding van de overstroming in Brakel maakte Ketnet een reportage op onze school voor het nieuwsmagazine “Karrewiet”!karrewiet

december 2010: Straf Broerke herboren
Het “Straf Broerke” is een door de school gebrouwen biertje. Het was succesvol in de jaren ’90 maar door vernieuwingen binnen het toenmalig oudercomité werd de productie stopgezet. Een nieuw team laat het biertje herleven en via een tekenwedstrijd werd het logo ontworpen (winnaar: Emmily Caekebeke).
strafbroerke