Gastenboek

724 reacties op “Gastenboek

 1. Schoolgerief uitgedeeld, vertellen over de zomervakantie, letters ingekleurd… zelfs al letters gefret! 😉
  We maken er een super letterfret-pret jaartje van!
  De sloebers van het 4de leerjaar zijn al goed gestart! 👍

 2. VAN VIP ONTHAAL OP DE RODE LOPER TOT WERELDREIS MET SAB AIRLINES

  Gisteren sloot onze zoon het fantastische hoofdstuk dat startte op 1 september 2013 in de St.-Augustinus Basisschool af. Als we die 6 schooljaren bekijken, komt het concept CREATIVITEIT telkens weer terug. Hoe het schoolteam de kinderen wist te stimuleren in hun eigen creatieve inbreng en volgens hun eigen mogelijkheden.
  Aan de hand van de 6 jaarthema´s sommen we hier samen enkele hoogtepunten op:

  *In het eerste leerjaar was het jaarthema: VIP-STERREN OP DE RODE LOPER.
  Op die alleréérste schooldag dat wij met onze nieuwsgierige kleuter de schoolpoort van de grote school binnenstapten,werden we als echte VIP´s onthaald op een rode loper. Overweldigende ervaring! Bovendien filmde een ploeg van SAB-TV en ATV ons en werden sommigen geïnterviewd. Op het einde van datzelfde schooljaar waren onze kinderen effectief de sterren, want ondertussen leerden ze lezen, schrijven en rekenen bij Juf Carine en Meester Kris. Knappe prestatie! De basis van het vertrouwen was gelegd en ze waren vertrokken voor een mooie lagere school-reis.

  *Het tweede leerjaar beloofde een BEESTIG SCHOOLJAAR te worden volgens het jaarthema.
  Op 1 september 2014 bevond zich een heuse kinderboerderij aan de schoolpoort! Hoe relax kan een nieuw schooljaar starten voor kinderen aaiend over het hoofd van een boerenpaard en het bekijken van schapen, een kalfje, eendjes, konijntjes, … etc.?
  Mijn zoon huppelde als een konijntje doorheen dit schooljaar. Toen een circusfamilie arriveerde in ons dorp, leende onze directeur het grasveld naast de school aan een dromedaris en een lama. Meerdere vreemde toestanden met beestjes in die week, want er werd zelfs een slang gesignaleerd rond de nek van een kleuterjuf tijdens de schoolvoorstelling in de circustent!
  Als ´beestige´ uitsmijter van dit schooljaar gingen we op uitstap naar Pairi Daiza met de trein. Waar we volop genoten van de prachtige dieren en de internationale architectuur in de dierenverblijven.

  *MUZIEK was het jaarthema in het derde leerjaar.
  Dit klonk heerlijk in onze oren en er zat een onvergetelijke verrassing aan te komen net voor kerst 2015! Onze school werd namelijk de winnaar van een videoclip wedstrijd naar aanleiding van de nieuwste singel ´Zin om te bewegen´ van Koen en Kris CLOUSEAU. Ons schoolteam had samen met alle klassen een intrigerende dansclip opgenomen waarbij het Halloween aspect de leidraad vormde. Eind december werd het geduld van de kinderen beloond, want een uiterst geheim gehouden privéconcert van Clouseau was hun beloning in de sportzaal op school!! Onze zoon geniet nu nog altijd na van dat optreden …
  Of hoe een jaarthema plots wel héél reëel wordt …

  *In het vierde leerjaar gingen we de sportieve toer op met het jaarthema BEWEGEN.
  Dit concept werd geconcretiseerd gedurende de 10 maanden van het schooljaar via een samenwerking met de Dienst Toerisme van onze sublieme wandelgemeente Brakel. Maandelijks deden we een gezinswandeling in een andere deelgemeente van het dorp. Zelf een ´inwijkeling zijnde´ genoten wij ervan via de schoolwandelingen op ontdekking te gaan in deze groene gemeente. Anderzijds vonden wij de actie met het SABeertje ook heel leuk. Hij werd zelfs in Barcelona en in het verre Australië gespot! Plots was hij toen verdwenen … waar zou hij nu ergens rondhangen op de wereldbol? Who knows.

  *Vorig schooljaar stond het jaar in het teken van MAGIE. En dat het een ronduit magisch vijfde leerjaar zou worden, valt niet te ontkennen!

  Hét absolute hoogtepunt van die 6 jaar vond ik persoonlijk DE MAGISCHE AVONDWANDELING eind februari 2018! Startend in het park de Rijdt werden de kinderen en hun ouders in groepjes op sleeptouw genomen doorheen het dorp tijdens een van de koudste winterperiodes van de laatste jaren. De ijzige vrieskou maakte het geheel alleen maar nóg feeërieker en magischer qua sfeer … Enkele juweeltjes van die tocht: het schommelende elfje en de ons verwelkomende vriendelijke kabouter tussen de brandende fakkels in het elfenbos, de sprookjesboom met de in de wind dansende papieren origami vogeltjes, de wensen put en het aansteken van onze eigen vuurwerkstokjes blijven mij altijd bij. Een poëtische avond waar duidelijk enorm veel voorbereidingswerk aan vooraf was gegaan …

  Voor onze zoon was hét hoogtepunt van zijn lagere schoolcarrière in SAB echter het bezoek van 2 Rode Duivels nl Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker! In 2018 vond het WK Voetbal plaats in Rusland. Onze school was erin geslaagd om een Rode Duivels-wedstrijd ter promotie van de Dienst Pleegzorg Vlaanderen te winnen dankzij opnieuw een schitterende clip! Daarin werden de beelden van onze schoolvoetbalwedstrijd begeleid door een zelfgeschreven lied rond het thema PLEEGZORG op de toon van ons Belgisch volkslied.
  Als we nu nog die foto´s van de voetballende Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker op de speelplaats van SAB bekijken, beseffen we welk een ´once in a lifetime event´ dit gebeuren was voor alle kinderen én het personeel van onze school. Het SAB-team had toch maar weer klaargespeeld! Chapeau.

  *Tijdens het zesde leerjaar zijn we op wereldreis vertrokken met SAB AIRLINES.
  De reis voor de zesdejaars begon in september met de zeeklas in De Panne. Een ontspannende, nazomerse week vol strandactiviteiten voor de kinderen die straks afscheid van elkaar zouden nemen. Toen vertrokken ze naar ´Brazilië´ met Juf Virginie om uiteindelijk na veel omzwervingen een laatste Braziliaans dansoptreden te geven op het schoolfeest.
  Een laatste uitstap samen naar De Gavers, een laatste fietstocht op het Mijnwerkerspad … Momenten om te koesteren.
  Deze week hebben we officieel afscheid genomen tijden een -weliswaar bloedhéét- avondoptreden en -receptie op school. De sportkledij werd getekend door alle leerkrachten, onze directeur en klasgenootjes en gisteren volgden dan de onontbeerlijke cadeautjes, kaartjes en afscheidsknuffels. Het is goed geweest.

  De cirkel is rond. Dit hoofdstuk sluit zich en een gloednieuw begint na de zomervakantie.
  Succes gewenst alvast aan iedereen!

  Een warme dank aan de hele SAB AIRLINES crew voor deze onvergetelijke en unieke wereldreis:
  Piloot van dienst: Directeur Dhr. Philip Van Santen
  Flight crew: het pedagogisch team
  Airport crew: secretariaat medewerksters, ICT-verantwoordelijke, onderhoudsploeg, buschauffeurs, oudercomité, de begeleiding van de voor- en naschoolse opvang en de vrijwilligersploeg.

  Het ga jullie goed en heel graag tot weerziens.

  Familie Vanlitsenburg-Vercruysse
  29 juni 2019

 3. IJSKOUDE MAGIE

  De koude wind schuurde langs ons gezicht tijdens het 6 km lange wandeltraject.
  Echter, de hartverwarmende scènes zorgden voor een magische sfeer in de duisternis.
  Uiteraard werden de lekkere, warme soep, choco en versnaperingen dan weer fel gesmaakt!
  Zoveel creatieve inzet van ons SAB-team, samen met de kinderen … Knap!
  Bovendien hebben we met zijn allen ons weggetoverd konijntje, Juf Silke teruggevonden!
  Opdracht volbracht.
  Dank voor een magische zaterdagavond.

  Krista Vercruysse

 4. Aan directie, leerkrachten, medewerkers en leerlingen mijn beste wensen voor een ZALIG KERSTFEEST en een vreugdevol en leerrijk 2018.
  En tevens voor binnenkort een fijne KERSTVAKANTIE;
  Paul Devos

 5. GENTSE BASISSCHOOL BLAISANTNEST IS BESTE BRUGGENBOUWER TUSSEN JONG EN OUD.

  Dat een leesouder wel degelijk een verschil kan maken voor beginnende lezertjes inzake het oefenen van het technisch lezen in de kleine niveaugroepjes: daar waren we al van overtuigd! De wekelijkse leesmomenten betekenen telkens weer een gezellige en ontspannen afsluiter van de schooldag, zowel voor de kinderen, als voor de leesouders en -grootouders.

  Met haar project ´Samen leren lezen´ slaat de Gentse Basisschool Blaisantnest echter twee vliegen in één klap nl kinderen leren lezen én de leeftijdsgroep senioren uit hun isolement halen. Deze week sleepten ze in Theater Tinnenpot de JONG EN OUD – PRIJS in de wacht. Ze wonnen de derde editie van deze wedstrijd, die Stad Gent en het OCMW organiseren. De prijs: 750euro.

  De beginnende lezertjes komen wekelijks twee keer samen en vormen ´leeskoppeltjes´ met de hen toegewezen leesoma of -opa. Zij werken individueel aan technische leesoefeningen en doen ook taalspelletjes met de kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben inzake het aanleren van de Nederlandse taal.
  Het team van begeleidende senioren is in die basisschool ondertussen gegroeid tot 9 vaste, enthousiaste vrijwilligers!

  Tof project, waar zowel de jonge kinderen, als de ouderen veel voor elkaar kunnen betekenen.

  (Artikel gelezen in De Standaard, dd 21/11/2017)
  Krista Vercruysse

 6. Zo mooi is inderdaad de herfst …. Wat een heerlijk filmpje van het bezoek van het vijfde leerjaar aan het bos!

 7. Dag SAB’ers!
  Ik heb nog eens een kijkje genomen op de site van het supertoffe basisschool(tje) SAB! Het is ondertussen ook al 4 jaar geleden dat ik daar zat 🙁 Wat gaat de tijd snel…
  Als ik de video bekijk van zeeklas doet het mij telkens weer denken aan de leuke tijd die ik daar toen beleefd heb 🙂
  6e jaarkes, geniet maar van jullie laatste jaar op de basisschool want jullie zullen het zeker niet snel vergeten!
  Nog veel succes iedereen en vele groetjes aan alle topleerkrachten daar!
  Jana M.

 8. Het magische schooljaar is reeds ingezet,
  hopelijk leren we veel bij en maken we veel pret!
  De juffen van het 4de leerjaar zijn al in de mood,
  ga er maar van uit: alles komt goed!

  Juf Silke en juf Mieke

 9. Het schooljaar zit er spijtig genoeg bijna op. Ik ga jullie SUPER hard missen
  julie waaren echt tof en de juf ook.

 10. Ik zit graag bij juf Mieke .
  Ik zal haar missen want ze kan grappig zijn.

 11. Ik ga 4A heel hard missen want ik heb nog nooit zo’n leuke klas en juf gehad.

 12. Hallo,
  het vrij zwemmen was echt leuk,
  nog twee weekjes school en het jaar zit er al weer op
  ik ga jullie missen want jullie zijn hele toffe klasgenootjes en een super toffe juf

  Doei
  Lilly

 13. Het schooljaar zit er bijna op en dan ga ik jullie SUPER HARD MISSEN.

  Groetjes Tiffany

 14. Vandaag was het een hele leuke dag want het was Jelle zijn verjaardag en hij had cake mee dat
  super lekker was, met een drankje en een zak snoep. Vandaag was het ook de verjaardag van mijn overgrootvader, die werd 85 jaar en we hebben gezongen voor hem.

 15. Dit jaar was het super tof. Alles was kei leuk, ook het schoolfeest
  en ook in Plopsaland was het heel leuk. Sommige attracties waren niet zo leuk,
  andere attracties waren super leuk. Zoals, de Heidi, de draak, de boomstammetjes …
  Ik zal jullie heel hard missen tijdens de vakantie!

 16. De schoolreis naar Plopsaland was super leuk. We hebben in veel attracties gezeten. Het knutselen was ook leuk, vooral voor vader- en moederdag. Het dansen op het schoolfeest vond ik ook heel tof en superleuk.

  Groetjes Eliano

 17. Hallo,
  Het was schoolfeest en iedereen danste mee. We hebben veel gelachen. Het leukste dansje was van 4B, echt super leuk.
  Het was echt mooi weer, iedereen zag rood als een tomaat van de zon.
  Ik heb veel gedanst en gespeeld. Ik heb heel veel pret gehad.
  Na het schoolfeest was ik doodmoe. Thuis heb ik snel geslapen en gedroomd dat ik op het podium stond.

  Groetjes Remko De Vos

 18. Dit jaar was het een super jaar, vooral bij juf Mieke! En mijn klasgenootjes waren ook zo super. Het was leuk in Plopsaland en het schoolfeest was ook een knalfeest. Het waren super leuke dansjes van iedereen. Ik ga dit schooljaar echt missen, groetjes Zoé 😢😢😢👍👍👍👍

 19. Deze namiddag hebben de sloebers van 4A geknutseld en het was super leuk.
  De chips waren super lekker.

  Groetjes Tiffany. (LOL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *