5de wint MAS-wedstrijd!

Dit schooljaar werken de leerlingen van SAB rond het thema kunst. Toen de leerkrachten vernamen dat er net dit jaar een “Kunstendag voor kinderen”-wedstrijd liep vanuit het MAS, het Museum Aan de Stroom in Antwerpen, twijfelden ze niet om deel te nemen.

De leerlingen van het vijfde leerjaar werkten rond James Ensor, niet toevallig is het volgend jaar “Ensorjaar” en zullen vele musea werken rond deze kunstenaar. Ze herwerkten het kunstwerk “Muziek in de Vlaanderenstraat”.  Eerst trokken alle leerlingen een foto van hun eigen straat, ze herwerkten deze tot een aquarelkunstwerk en ze bevestigden daarna hun favoriete artiest in de straat. Zo maakten zij o.a. “Michael Jackson in de Warande” en “Pommelien Thijs op de Valkenberg”. Ze besloten het proces te filmen en de video in te sturen voor de wedstrijd. (zie onder dit bericht)

Afgelopen week volgde dan de euforie: de originele creaties wisten het meest op te vallen tussen de meer dan 140 inzendingen! De kunstwerken van het vijfde leerjaar zullen op 19 november in het MAS tentoongesteld worden tijdens de Kunstendag. Daarnaast winnen de leerlingen een rondleiding en een workshop in het museum. Deze uitstap staat gepland voor later dit schooljaar.

Reacties zijn gesloten.